Clinica de Recuperare si Nutritie

 

Acum mai bine de 60 de ani neozeelandezul Brian Mulligan a pus bazele unei tehnici de tratament ce-i va purta peste ani numele.

Conceptul Mulligan este un complex de metode de evaluare, diagnosticare și tratament pentru dureri articulare și disfuncții musculo-scheletale.

Tratamentul Mulligan are la bază tehnici simple dar eficiente de mobilizări articulare pasive - induse de către terapeut, combinate cu mișcări active - executate de către pacient.

Pentru aplicarea cu eficiență a acestei tehnici, este esențial să nu apară durere atât în momentul în care se execută mobilizarea susținută (repoziționarea componentei articulare), cât și în timpul mișcărilor ce vor avea loc. Îmbunătățirea funcțiilor trebuie să apară imediat și să fie de lungă durată.

Conceptul Mulligan este recomandat în durerile non-inflamatorii, durerile acute survenite în urma accidentărilor, pierderea amplitudinii mișcărilor articulare în urma unor afecțiuni articulare (artrită, artroză), în urma intervențiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, dureri de cap și amețeală cauzate de problemele cervicale, entorsă de gleznă, epicondilită laterală (cotul tenismenului), afecțiuni ale umărului și alte afecțiuni ce restricționează mișcarea firească în articulație.

 

Programare online

Programare telefonica 0372.924.431