Clinica de Recuperare si Nutritie

 

 

Sistemul limfatic este alcătuit din vasele limfatice și ganglionii limfatici. Vasele limfatice sunt situate superficial și reprezintă canalele prin care limfa este colectată de la nivelul celulelor și transportată către ganglionii limfatici. Ganglionii limfatici reprezintă formațiuni de mici dimensiuni care sunt situate în diferite zone ale corpului (ex: gât, axile, torace, abdomen, zona inghinală) și reprezintă stații de curățare a limfei de toxine și diferite reziduri celulare.

Tehnicile de drenaj limfatic sunt reprezentate de manevre ușoare, lente și ritmice prin care limfa este pusă în mișcare și direcționată către ganglionii limfatici

Drenajul limfatic efectuat periodic ajută la detoxifierea organismului, la îmbunătățirea sistemului imunitar, asigurând un echilibru la nivelul întregului corp.

Drenajul limfatic manual este indicat în cazul limfedemului, afecțiune întâlnită frecvent în urma anumitor intervenții chirurgicale care necesită înlăturarea ganglionilor limfatici, precum mastectomia (extirparea glandei mamare). Limfedemul este o patologie a sistemului limfatic ce constă în acumularea de limfă în exces în spațiile dintre celule, ceea ce duce la o creștere a dimensiunilor segmentului afectat (de cele mai multe ori membrul superior sau inferior). În aceste cazuri, limfa trebuie direcționată în așa fel încât partea sănătoasă (ganglionii rămași la nivelul părții neafectate/neoperate) să poată prelua limfa de la nivelul segmentului afectat.

 

 

Programare online

Programare telefonica 0372.924.431