Kinetoterapie bebelusi

Acasa 9 Recuperare Medicala 9 Kinetoterapie bebelusi (kinetoterapie pediatrica)

Kinetoterapie pediatrica

Prin kinetoterapie pediatrica, la nivelul antepreșcolar (0-3 ani), se urmareste în principal dezvoltare armonioasă a copiilor, însă aceasta joacă un rol important în diagnostice ortopedice și afecțiuni neurologice.

De la 0 la 1 an și 6 luni copilul trebuie să învețe, în ritmul lui, următoarele 5 activități motrice, în ordine: târâre, cățărare, aruncare, mers, alergare.

Kinetoterapia pediatrică, prin mijloacele specifice – masajul bebelușului, gimnastica bebelușului și exerciții fizice adaptate fiecărei vârste, atât biologice cât și motrice, începută de la o vârstă cât mai fragedă, își atinge cu o mai mare probabilitate scopul profilactic de a reduce o deficiență congenitală, de a combate accentuarea unei poziții deficitare și de a preveni apariția unor deficiențe fizice cronice.

Cum știi dacă copilul tău are nevoie de kinetoterapie pediatrică?

Este adesea dificil pentru părinți să știe dacă copilul lor are sau nu nevoie de kinetoterapie pediatrică. Deoarece copilul este mic și este posibil să nu fie capabil să articuleze în consecință, este la latitudinea părintelui să acorde atenție celor mai frecvente semne. Semne mici, cum ar fi incapacitatea de a ține pasul cu prietenii sau colegii de clasă în timpul pauzei, pot indica necesitatea terapiei fizice. Dacă copilul tău:

  • Preferă să întoarcă capul într-o singură parte
  • Nu suportă greutatea pe picioare până la vârsta de 6 luni
  • Nu stă la 8 luni
  • Nu se târăște până la 12 luni
  • Nu merge până la 18 luni

Atunci este timpul să contactați Clinica AKT. Deoarece bebelușii nu pot comunica, este responsabilitatea părinților să acorde atenție acestor semne. Cu cât copilul primește mai devreme kinetoterapie, cu atât rezultatul va fi mai bun.

Tipurile de tulburări de mișcare sau dificultăți de mișcare cu care pot ajuta kinetoterapeuții pediatrici variază foarte mult, dar pot include:

    • Bebeluși și copii care întârzie să atingă anumite repere motorii, de exemplu: bebelușii care întârzie să învețe să stea, să se târască sau să meargă
    • Bebeluși și copii care folosesc modele neobișnuite pentru a se mișca, de exemplu: stând în W / târșind fundul / mersul în vârful degetelor de la picioare
    • Copii care întâmpină dificultăți cu abilitățile motorii, cum ar fi sărituri/salturi sau joaca cu mingea
    • Copii mici și bebeluși care sunt neîndemânatici sau necoordonați
    • Copii cu dizabilități
    • Bebelușii și copiii cu afecțiuni care le afectează oasele, articulațiile sau mușchii, cum ar fi plagiocefalie (forma capului aplatizat), picior roșu, picioare plate, articulații excesiv de flexibile sau dislocate sau afecțiuni congenitale, cum ar fi sindromul Ehler Danlos, probleme musculo-scheletice frecvente (de exemplu: boala Sever). , dureri femurale rotuliene
    • Copii care au afecțiuni reumatologice și dureroase, cum ar fi artrita, miozita sau durerea cronică
    • Copii care necesită reabilitare în urma unui accident sau a unei traume fizice

KINETOTERAPIE BEBELUSI – INTREBARI FRECVENTE

Ce presupune kinetoterapia la bebeluși?

Kinetoterapia pediatrică presupune lucrul kinetoteapeutului cu bebelușul, concomitent cu pregătirea și instruirea familiei asupra modului în care se poate îmbunătăți procesul de recuperare medicală.

Când trebuie să merg cu bebelusul/copilul la kinetoterapie?

Medicul pediatru este cel care va evalua bebelușul/copilul și va diagnostica starea de dezvoltare a acestuia. Medicul poate observa eventualele anormalități în creșterea și dezvoltarea copilului.

În cazul în care medicul pediatru va observa nereguli, acesta poate recomanda să mergi la kinetoterapeut, pentru a începe tratamentul și recuperarea bebelușului.

De la ce vârste pot fi tratați copiii prin kinetoterapie?

Evaluăm și tratăm copiii de la nou-născuți până la vârsta de 16 ani. Odată ce tinerii care au nevoie de fizioterapie continuă se află în sarcina noastră, vom continua să lucrăm cu ei până când va fi oportun să îi trimitem către un kinetoterapeut specializat în îngrijirea adulților.

La ce mă pot aștepta de la prima ședință de tratament a bebelușului / copilului meu?

Prima sesiune va include o discuție între terapeut, părinți și copil (unde este cazul) pentru a stabili istoricul medical, preocupările principale și natura afecțiunii. De asemenea, va fi efectuată o evaluare fizică. Aceasta poate include gama de mișcare, forța musculară și abilitățile funcționale.

La sfârșitul acestei prime sesiuni, terapeutul va discuta concluziile sale cu tine și copilul tău. Vom discuta despre opțiunile de tratament și vom oferi exerciții și sfaturi.

De câte ședințe va avea nevoie bebelușul sau copilul meu?

Copiii, starea lor, problemele pe care le prezintă și obiectivele lor individuale sunt diferite de la caz la caz. După evaluarea inițială a copilului, kinetoterapeutul îți va explica și va discuta constatările și recomandările sale cu privire la tratamentul ulterior.

Cât vor dura sesiunile de kinetoterapie?

O evaluare inițială va dura intre 60 și 90 de minute, în funcție de vârsta și starea copilului. O ședință de kinetoterapie pedriatică la clinica AKT durează 50 de minute. Pentru sedintele de tratament la domiciliu recomandăm sesiuni de o oră.

Kinetoterapie bebelusi – Câteva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a vă ajuta copilul

Procesul de kinetoterapie pentru bebelusi cuprinde mai multe etape succesive:

  1. Evaluarea și analiza cuprinzătoare a dificultăților de mișcare ale copilului
  2. Informații și sfaturi despre cum poate fi ajutat copilul tău
  3. Intervenții țintite și terapie bazate pe dovezi, totul pentru a ajuta copilul să își atingă întregul potențial:
    • Terapie individualizată – pentru a atinge obiectivele copilului
    • Terapie practică – pentru a ajuta copilul să-și îmbunătățească abilitățile de mișcare
    • Programe de exerciții și activități – pentru a ajuta la consolidarea a ceea ce copilul a învățat în timpul sesiunilor de terapie
    • Programe de coordonare și consolidare – pentru a ajuta copilul să se miște cât mai bine posibil
    • Programe de reabilitare în urma unei accidentări, fracturi, boli sau intervenții chirurgicale – pentru a ajuta
Kinetoterapie bebelusi

De ce au nevoie copiii de kinetoterapie?

Copiii sunt construiți diferit, se mișcă diferit și gândesc diferit. Drept urmare, consultarea unui kinetoterapeut care este instruit și cu experiență în pediatrie va aduce beneficii pentru bebeluși și copii. Kinetoterapeuții pediatrici sunt experți în dezvoltarea copilului, în special în ceea ce privește dezvoltarea mișcării. Mișcarea este un aspect foarte important al dezvoltării bebelușilor și copiilor. Mișcarea le permite bebelușilor și copiilor să-și exploreze corpurile și modul în care lucrează, precum și mediul lor și toate lucrurile din lumea lor – a fi capabil să se miște ușor și cu succes este esențial pentru învățare și creștere.

Kinetoterapeuții pediatrici au abilități de experți în evaluarea, identificarea, diagnosticarea și tratarea dificultăților de dezvoltare și de mișcare a copilului. Avem abilități practice foarte dezvoltate, pe care le folosim adăugând un strop de creativitate și distracție, pentru a dezvolta programe de terapie individualizate pentru fiecare dintre clienții noștri. Colaborăm cu copilul, familia copilului, alți profesioniști din domeniul sănătății și profesori sau educatori. Programele noastre de tratament urmăresc să optimizeze sănătatea, bunăstarea și abilitățile fiecărui copil pentru a-i permite să se miște și să participe la activitățile de zi cu zi, cum ar fi jocul, învățarea, mersul la școală și a face parte dintr-o familie și o comunitate.

Kinetoterapie pediatrica
Kinetoterapie bebelusi

Ședințe personalizate de kinetoterapie pentru bebeluși

În timpul evaluării kinetoterapeutice a copilului dumneavoastră vom:

  • evalua dezvoltarea motorie și generală a copilului dvs., folosind abilitățile noastre de observație, măsurători specifice și tehnici de evaluare practice
  • identifica ce face copilul dvs. bine, cu ce întâmpină dificultăți și de ce întâmpină dificultăți
  • dezvolta un program de tratament în colaborare cu dvs. și copilul dvs., care are ca scop să abordeze dificultățile copilului dvs. și să-i maximizeze abilitățile

Tratamentul copilului poate include sesiuni de kinetoterapie, educație despre starea copilului și despre cum se poate îmbunătăți, activități sau exerciții de făcut acasă sau la școală care vor ajuta copilul să progreseze.

Cercetările au arătat că intervenția timpurie poate îmbunătăți rezultatele pentru copiii cu dificultăți de dezvoltare. Dacă aveți îngrijorări cu privire la dezvoltarea bebelușului sau a copilului dumneavoastră, sunați pentru a face o programare pentru e evaluare la unul din specialiștii clinicii noastre.

Ședințe personalizate de kinetoterapie pentru bebeluși

Kinetoterapie pediatrica – la ce să te aștepți

Scopul kinetoterapiei pediatrice este de a ajuta copiii care au nevoi speciale sau de dezvoltare să-și dezvolte forța și rezistența prin exerciții fizice, masaj, hidroterapie sau alte opțiuni non-chirurgicale. Kinetoterapia pediatrică nu pare altceva decât activități distractive și jucăușe. Astfel, dizabilitățile fizice sau defecțiunile pot fi tratate în timp ce copilul se joacă și se distrează.

Când vizitați Clinica AKT, echipa noastră de profesioniști vă va oferi informațiile și îndrumările de care aveți nevoie pentru a lua decizia corectă. După consultarea noastră inițială, va începe terapia fizică a copilului dumneavoastră. Deoarece nevoile fiecărui copil sunt diferite, este necesar ca kinetoterapeuții noștri să se familiarizeze cu problemele sau dizabilitățile copilului. În acest fel, vom putea oferi cea mai bună îngrijire medicală posibilă.

Aceste informatii sunt oferite in scop informativ si nu reprezinta sfaturi medicale. Pentru consultatie, diagnostic si tratament va rugam sa faceti o programare.

Kinetoterapie bebelusi (kinetoterapie pediatrica)

Preț ședință: 180 lei

Abonament 10 ședințe: 1480 lei

Ce spun pacientii nostri

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

10 + 4 =