Masaj Terapeutic

Acasa 9 Recuperare Medicala 9 Masaj Terapeutic

Ce este masajul terapeutic?

Masajul terapeutic reprezintă un mijloc eficient de prevenireameliorare și tratare a numeroaselor afecțiuni musculare și articulare, îmbunătățind circulația sanguină și drenajul limfatic.

De asemenea, este cunoscut faptul că masajul are efecte benefice asupra organismului, favorizând relaxarea fizică, dar și psihică.

Masajul terapeutic aduce modificări semnificative în organism, aspect sesizabil în timpul şi după fiecare şedinţă de masaj. Reducerea şi înlăturarea stării de disconfort, senzaţia de “corp uşor”, calmarea şi limpezirea minţii, o mobilitate sporită a corpului, eliminarea tensiunilor fizice şi psihice, şi mai ales dispariţia unor disfuncţionalităţi ale corpului sunt o parte dintre efectele terapiei.

Masaj Terapeutic – Beneficii

Masajul în general este benefic pentru organism, indiferent de tipul de masaj aplicat și de momentul zilei când se desfășoară o astfel de terapie. Fiind una dintre cele mai vechi metode de tratament, de-a lungul anilor, tehnicile cunoscute au fost tot mai mult studiate și îmbunătățite, ajungându-se la actualul nivel, care este complex.

Masajul înseamnă o stare de bine, obținută aproape instant. Altfel spus, corpul se simte revigorat, având efecte atât pe termen scurt cât și pe termen lung.
De asemenea, terapia prin masaj îmbunătățește circulatia, astfel crescând aportul de substanțe nutritive și de oxigen în celulele musculare și ajută la reducerea edemelor sau la eliminarea deșeurilor. Aceste efecte circulatorii ale masajului pot fi uneori utile în tratamentul unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.
Masajul terapeutic este o combinație de masaj de remediere și masaj de relaxare, ceea ce înseamnă că va relaxa întregul corp dar, totodată, se vor lucra și unele dintre problemele musculare pe care le întâmpină pacientul, fiind folositor pentru o gamă variată de patologii. De asemenea, masajul este foarte important în durerile acute sau cronice de spate.

Altfel spus, masajul terapeutic este o procedură de terapie care folosește diferite manevre manuale aplicate la suprafața organismului cu efecte locale (sedativ, tonifiant, vasodilatator) dar și cu efecte generale (stimularea funcțiilor respiratorii și circulatorii, îmbunătățirea stării generale a pacientului și cresterea metabolismului bazal).

Printre beneficiile principale ale masajului se regăsesc și: combaterea inflamațiilor, reducerea spasmelor și a crampelor musculare, îmbunătățirea flexibilității musculare și îmbunătățirea mobilității articulare.

Principalele beneficii ale masajului terapeutic:

  • Stimulează circulația sângelui;
  • Efect antialgic;
  • Stimulează secreția de lichid sinovial intraarticular;
  • În funcție de manevre poate fi: decontracturant, tonifiant, miorelaxant etc.;
  • Îmbunătățeste metabolismul local;
  • Vindecă anumite leziuni musculare;
  • Combate inflamația;
  • Îmbunătățeste mobilitatea articulațiilor și flexibilitatea musculară.
Masaj Terapeutic - Principalele avantaje

Kinetoterapie si Masaj Terapeutic

Masajul terapeutic permite pregătirea musculaturii pentru kinetoterapie prin combinarea diferitelor tipuri de manevre: masaj sedativ – cu rol decontractant pentru mușchii hipertoni și excitant-tonifiant pentru mușchii hipotoni.

Ideal pentru o recuperare cât mai benefică în funcție de patologie, kinetoterapia se asociază cu masajul terapeutic în scopul îmbunătățirii tonusului muscular, al flexibilității, dar și al relaxării musculare.

Foarte important este că masajul terapeutic, alături de gimnastica medicală, reprezintă un mijloc de bază, specific al kinetoterapiei, fiind considerat indispensabil din punct de vedere al aplicării unui tratament eficient.

In ce afecțiuni este indicat masajul terapeutic?

Tehnicile de masaj sunt indicate mai ales în afecțiunile aparatului locomotor (reumatismale, neurologice, posttraumatice, afecțiuni articulare și periarticulare):

– Coxartroză;
– Spondiloză;
– Gonartroză;
– Contracturi musculare;
– Cifoză;
– Întinderi musculare;
– Hernie de disc;
– Dureri articulare;
– Dureri de spate;
– Afecțiuni ortopedico-traumatice ale aparatului locomotor și în boli ale mușchilor;
– Afecțiuni neurologice;
– Afecțiuni reumatismale;
– Afecțiuni cardio-vasculare;
– Afecțiuni respiratorii.

Masajul terapeutic se efectuează după indicații de specialitate din partea medicului sau terapeutului.

Numărul de ședințe și frecvența lor se stabilesc în cursul tratamentului după felul în care răspunde fiecare pacient (exemplu: unui pacient cu dureri musculare cauzate de contracturi paravertebrale i se recomandă 2-3 ședințe pe săptămână pentru a se vedea îmbunătățiri rapide).

Terapie TECAR si Masaj Terapeutic

La AKT Medical Sport respectăm bazele teoretice ale masajului terapeutic, îmbinăm cunoștințele universitare de specialitate cu experiența dobândită în anii de practică profesională, pentru optimizarea efectelor asupra organismului.

Din experiența noastră și feedback-ul pacienților, cele mai bune rezultate le avem atunci când combinăm masajul terapeutic cu terapia manuală, terapia TECAR și exercițiul fizic în așa fel încât recuperarea sa fie optimizată și rapidă.

Având în vedere efectele antialgice, miorelaxante și decontracturante rapide ale masajului terapeutic, pacientul are posibilitatea să integreze în recuperare atât partea de terapie TECAR cât și efectuarea ulterioară a exercițiilor fizice pe care le poate executa cu ușurință, astfel refacerea fiind mai rapidă si cu efect indelungat.

Masaj Terapeutic – efecte

Efecte asupra musculaturii – Efectele masajului terapeutic în cazul anumitor afecțiuni și traumatisme musculare se văd în primul rând prin eliminarea și decongestionarea punctelor de declanșare a durerii. Atât în cazul durerilor de spate cât și a durerilor din alte regiuni sau segmente ale corpului, masajul terapeutic ajută la decontracturarea fibrei musculature somatice prin vascularizarea zonei vizate. Astfel, se câstigă un efect miorelaxant (eliberare de acid lactic stocat în mușchi în urma efortului prelungit), o tonicitate mai mare a musculaturii, dar și îmbunătățirea mobilității articulare.

Efecte asupra nervilor:

– o mai bună excitabilitate la stimulii din exterior;
– o mai rapidă contractibilitate a nervilor care răspund de reflexe;
– o deblocare a centrilor locomotori de la nivelul creierului.

Efecte asupra pielii:

– o catifelare evidentă prin hidratarea cu uleiuri şi creme specifice masajului;
– o descoamare evidentă și masivă a celulelor moarte de la suprafaţa pielii;
– o elasticitate mai mare a pielii datorată acţiunii manevrelor specifice;
– o activare mai bună a circulaţiei sanguine periferice din capilarele pielii.

Efectele asupra sângelui si limfei
Terapia prin masaj reuşeşte incontestabil să dinamizeze de asemenea şi sistemul limfatic, care are rol în imunitatea organismului, prin intensificarea schimburilor nutritive, eliminarea toxinelor din corp şi prin stimularea limfocitelor. Sistemul limfatic al organismului şi sistemul circulator sunt strâns interconectate. Vasele limfatice însoţesc venele şi au o structură asemănătoare cu a acestora.

Efecte indirecte asupra glandelor endocrine
– o mai bună funcţionare a sistemului nervos central care comandă aceste glande;
– o activare a circulaţiei hormonale datorate bunei circulaţii sanguine.

Aceste informatii sunt oferite in scop informativ si nu reprezinta sfaturi medicale. Pentru evaluare, consultatie si tratament va rugam sa faceti o programare.

Masaj Terapeutic

Preț ședință: 120 lei

10 ședințe: 980 lei

Ce spun pacientii nostri

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

10 + 11 =