Osteopatie

Acasa 9 Recuperare Medicala 9 Osteopatie

Ce este osteopatia?

Osteopatia este o metodă modernă de diagnosticare și tratare utilizată pentru tulburările patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor, care utilizează tehnici manuale blânde și de mare rafinament.

Termenul ”osteopatie” este compus din două părți, “osteo” însemnând structură sau bază, provenind din limba greacă, iar “path” provenind din engleza veche însemnând drum, cale, direcție.

Metodele de tratament sunt non-invazive, nedureroase, producând o eliberare a restricțiilor din organism, corpul recăpătându-și astfel mobilitatea și funcționalitatea.

Osteopatia abordează corpul uman ca pe un sistem interdependent în integralitatea sa, descoperind și înlăturând cauzele unei boli, nu numai manifestările și disfuncțiile acesteia. Aceasta este posibilă grație cunoașterii profunde a anatomiei, fiziologiei și biomecanicii corpului omenesc.

Osteopatia se ocupă de diagnosticul și tratamentul tulburărilor de mobilitate a țesuturilor, organelor și articulațiilor. Se consideră că orice tulburare a mobilității sub formă de hipo/hipermobilitate în aparatul locomotor, sistemul craniosacral sau organele interne conduce la o disfuncție și în final la o boală (disfuncție somatică). În articulații pot apărea blocaje, în fascii aderențe sau cicatrici, iar pe suprafețele alunecoase a organelor interne, hiperemia.

 “Structura determină funcția, iar funcția influențează structura”.

De exemplu, o scolioză lombară poate induce o tulburare a ciclului menstrual la fete și femei și invers când o problemă a organelor interne poate conduce spre o scolioză sau hernie de disc.

Așadar, osteopatul acționează manual asupra structurilor craniului, coloanei vertebrale, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar și fascial, asupra organelor interne cu scopul de a îndepărta disfuncțiile identificate din respectivele structuri și a restabili mobilitatea lor.

În ce afecțiuni folosim osteopatia?

Osteopatia se adresează cu succes unei arii largi de patologii, printre care amintim:

Afecțiunile coloanei vertebrale (cervicalgii, dorsalgii, lombalgii, sacralgii, coxalgii);

Afecțiuni ale aparatului locomotor (tendinite, cotul tenismenului, entorse);

Afecțiuni ale sistemului nervos (migrene, cefalee, nevralgii faciale și intercostale, torticolis, sciatică, meralgie parestezică);

Tulburări ale sistemului digestiv (hernie hiatală, gastrite și consecințele hiperacidității gastrice, tulburări funcționale hepato-biliare, colite, constipație, ptoză viscerală;

Tulburări ale sistemului neurovegetativ (depresie, anxietate, tulburări ale somnului, stres);

Sechele posttraumatice și chirurgicale (cicatrici, entorse, luxații, fracturi).

Osteopatie – Evaluarea pacientului

Terapeutul începe cu un examen clinic al pacientului (anamneză). Foarte important pentru terapeut este istoricul pacientului, pentru a întelege factorii care au determinat apariția afecțiunii. După anamneză urmează examinarea posturologică a coloanei vertebrale și a mobilității, cu scopul de a stabili schema de tratament personalizată și adaptată pacientului.

Totodată, terapeutul îi explică pacientului, în linii mari, pașii următori, care țin de structura tratamentului, frecvența ședințelor, și i se recomandă înlocuirea obiceiurilor cotidiene greșite. Un rol foarte important în câștigarea unei stări de bine pe termen lung îl au conștientizarea și controlul propriului corpului.

OSTEOPATIE STRUCTURALA

Osteopatia structurală este una dintre cele trei ramuri ale osteopatiei generale care face referire la structura organismului uman – scheletul uman. Între cele trei ramuri ale osteopatiei, cea structurală este cel mai frecvent utilizată, dat fiind faptul că poate să trateze foarte multe probleme cu care corpul uman se confruntă la un moment dat, tulburări care sunt manifestate la suprafață și se văd.

În ce situații se aplică osteopatia structurală?

În osteopatia structurală se regăsesc afecțiunile coloanei vertebrale și cele ale articulațiilor, afecțiuni ale aparatului musculo-ligamentar. Din punct de vedere structural, cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă pacienții sunt cele ale coloanei vertebrale, determinate de un stil de viață deficitar, întâlnit în special la persoanele care stau foarte mult pe scaun, practicând o activitate care nu implică activitate fizică.

În urma diagnosticului cu care vine pacientul de la un medic specialist și a testelor efectuate în cadrul evaluarii de către terapeutul clinicii noastre, se începe cu o ședință bazată pe detensionarea și relaxarea țesuturilor atât din zona direct afectată cât și din zonele adiacente (țesut subcutanat, mușchi, tendoane, ligamente).

În esență, prin osteopatie se urmărește tratarea pacientului și nu a bolii. Prin tehnicile utilizate nu simptomele clinice sunt vizate, ci cauza afecțiunilor, urmărindu-se lanțul lezional.

Osteopatie
Osteopatia

Avantajele osteopatiei structurale pentru pacient

Eficiența osteopatiei structurale a fost dovedită în numeroase situații, beneficiile metodei fiind incomensurabile, apreciate de numeroși pacienți care au urmat ședințe dedicate specifice, realizate de osteopați.
Prin tehnicile utilizate în osteopatia structurală se pot urmări mai multe aspecte:

  • sunt îndepărtate tulburările care au determinat apariția durerilor de spate;
  • se stimulează capacitatea mentală;
  • se stimulează capacitatea fizică;
  • se îmbunătățește capacitatea organismului de a rezista la stres;
  • ameliorarea tensiunii musculare;
  • creșterea mobilității articulare.

Beneficiile obținute după efectuarea ședințelor de osteopatie sistematică sunt notabile în următoarele cazuri:

  • atitudini scoliotice;
  • scolioză, cifoză;
  • sechele postoperatorii;
  • hernie de disc, lombalgie;
  • dureri de cot, mână, șold, genunchi, gleznă.

Aceste informatii sunt oferite in scop informativ si nu reprezinta sfaturi medicale. Pentru evaluare, consultatie si tratament va rugam sa faceti o programare.

Osteopatie

Preț ședință: 180 lei

Abonament 10 ședințe: 1480 lei

Ce spun pacientii nostri

cristi bocancea
cristi bocancea
20/06/2022
O locatie frumoasa si usor accesibila Customer service de nota 10 Profesionalism de nota 10 Recomand
adrian tiberiu radulescu
adrian tiberiu radulescu
07/06/2022
Per total, o experienta placuta. Foarte curat, lucru important pentru mine. Acces facil. Personal amabil si deschis. Am ajuns aici cu o durere de genunchi si dupa ce am rezolvat, m am inscris si la alte specialitati. Sedintele de energizare ma incanta de fiecare data.
Andra-Stefania Petcu
Andra-Stefania Petcu
19/05/2022
Personalul este foarte bine pregatit si ofera o atentie deosebita tratarii fiecarui pacient. Am fost foarte multumita de serviciile oferite si de faptul ca tratamentul a fost optimizat astfel incat recuperarea sa fie cat mai rapida. Recomand 100%
Elena Bianca Marina
Elena Bianca Marina
31/03/2022
Recomand cu toată sinceritatea, Clinica Akt Medical, dar mai presus de toate pe domnișoara Teodora Necula pt profesionalism, căldură, implicarea și dăruirea în ceea ce face! Un medic de 5 stele și asta , doar pt că acesta este maximul😊 Am întâlnit o pe domnișoara Dr. Teodora Necula pe online! Atunci ,când eram în căutarea unui medic pentru rezolvarea problemelor de sănătate, cărora nimeni nu le găsea o rezolvare! Datorită faptului că am scăpat de durerile menstruale, ovare polichistice, etc în 2021. Anul acesta am hotărât să merg la cabinet pentru Biorezonanță și pentru alte recomandări să tratez și alte probleme apărute!🙂 O colaborare excelentă! Vă mulțumesc cu recunoștință!🤗
Anemona Bolchi
Anemona Bolchi
15/02/2022
Clinica AKT Medical are echipă tânără, înțelegătoare și cooperantă. Recomand cu încredere! Kinetoterapeuta mea, Daniela Radu, cu care lucrez de ceva vreme, m-a ajutat foarte mult pe partea de recuperare medicală. Deși am o scolioză destul de avansata, am reușit să îmi îmbunătățesc postura și să nu am dureri de spate.
Maria Neagu
Maria Neagu
01/02/2022
Profesionalism, o echipa tanara, prietenoasa si axata pe rezolvarea problemelor in cel mai bun mod posibil. Rabdarea, profesionalismul, perseverenta si cunostintele sunt lucruri care ma fac sa o recomand pe Daniela cu toată încrederea.

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

5 + 3 =