Clinica de Recuperare si Nutritie

Kinetoterapia, sau terapia prin mișcare, este una dintre profesiile asociate domeniului sănătații, care prin utilizarea forței mecanice și a mișcarilor (biomecanică) remediază deficientele, îmbunătățește mobilitatea și redă funcționalitatea. Aceasta presupune un ansamblu de programe, tehnici și principii de structurare ce se adreseaza organismului uman în scop profilactic, terapeutic și recuperator.

Există o gamă foarte largă de afecțiuni pentru care recuperarea medicală prin kinetoterapie este specifică și absolut necesară.

Ținând cont că, de la varsta de 25 de ani, corpul uman urmează o linie biologică descendentă, practicarea exercitiului fizic reprezintă o metodă optimă de întreținere a stării de bine a organismului. Mișcarea practicată consecvent și sistematic determină creșterea treptată a capacităților funcționale ale organismului, previne oboseala și apariția bolilor.

În cazul unei afecțiuni, exercițiul fizic este recomandat pentru reeducarea motorie și pentru recuperarea funcționalității (mobilitate musculară, forță și coordonare).

Astfel, kinetoterapia ajută la tratarea următoarelor afecțiuni:

  • ale aparatului locomotor (ortopedice și posttraumatice);
  • reumatice (spondilită, poliartrită reumatoidă, artrită, reumatisme degenerative, reumatismul țesutului moale);
  • neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative și inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice);
  • ale aparatului cardio-vascular;
  • ale aparatului respirator;
  • neuropsihice;
  • metabolice (obezitate);
  • maladiile congenitale (distrofia neuro-musculară, luxația congenitală de șold, tetraplegia) etc.

Kinetoterapeuții noștri sunt specializați în traumatologie sportivă, ortopedică și în afecțiunile coloanei vertebrale. În funcție de afecțiune și stadiul de evoluție a acesteia, terapeutul va concepe un program personalizat fiecărui pacient.

În cadrul clinicii noastre pacienții beneficiază de supraveghere individuală de specialitate din partea unui kinetoterapeut, dar și de consultanță gratuită post-tratament în vederea continuării exercițiilor în particular.

 

Programare online

Programare telefonica 0372.924.431