Terapia Schroth

Acasa 9 Recuperare Medicala 9 Terapia Schroth

Ce este Terapia Schroth?

La începutul secolului XX, Katharina Schroth a pus bazele unei terapii de tratare a scoliozei. Prin creativitate, gândire metodică și munca susținută, Katharina a încercat să-și îndrepte propria scolioză, punând accent foarte mare pe respirație și pe contracție musculară.
Scopul terapiei este de a îndrepta coloana prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea, respectiv stretching-ul musculaturii în poziția maximă corectivă.
Exercițiile vizează corecția posturii scoliotice și obținerea unei imagini corporale normale.

Înainte de începerea terapiei este necesară evaluarea și diagnosticarea tipului de curbură scoliotică!

Indicații:

Este indicată pentru tratamentul conservator al scoliozelor, bolii Scheuermann, în atitudini posturale disfuncționale, modificări ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative.

Obiectivele terapiei:

  • Reducerea gradului scoliozei, respectiv încetinirea sau stoparea progresiei acesteia pană la maturitatea osoasă;
  • Dezvoltarea și stabilizarea senzației de postură corectivă;
  • Creșterea capacității cardio-pulmonare;
  • Ameliorarea durerii;
  • Prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (muschi, articulații, zone intervertebrale);
  • Îmbunătățirea stării psihice;
  • Îmbunătățirea aspectului fizic.

Pacientul diagnosticat cu scolioză are nevoie pentru ameliorare și vindecare, de o perioadă medie și lungă de timp, în care va trebui să efectueze zilnic exerciții specifice recomandate de un kinetoterapeut. Pentru identificarea și eliminarea posibilelor erori de execuție, dar și pentru motivarea pacientului, ideal ar fi ca cel puțin o dată pe săptămână, exercițiile să se desfășoare în prezența kinetoterapeutului  îndrumător.

Pacientul este învățat să conștientizeze postura greșită și de asemenea ajutat să revină la postura corectă, lucrând activ exerciții de izometrie.

Terapia Schroth poate fi completată cu tehnici de terapie manuală, masaj terapeutic, posturări, iar în unele cazuri se poate apela și la corsetul ortopedic de corecție, pentru a optimiza terapia.

Preț ședință: 100 lei
Abonament 10 ședințe: 900 lei
(se lucrează doar individual – un terapeut cu un pacient)

Ce spun pacientii nostri

Andra-Stefania Petcu
Andra-Stefania Petcu
19/05/2022
Verificat
Personalul este foarte bine pregatit si ofera o atentie deosebita tratarii fiecarui pacient. Am fost foarte multumita de serviciile oferite si de faptul ca tratamentul a fost optimizat astfel incat recuperarea sa fie cat mai rapida. Recomand 100%
Elena Bianca Marina
Elena Bianca Marina
31/03/2022
Verificat
Recomand cu toată sinceritatea, Clinica Akt Medical, dar mai presus de toate pe domnișoara Teodora Necula pt profesionalism, căldură, implicarea și dăruirea în ceea ce face! Un medic de 5 stele și asta , doar pt că acesta este maximul😊 Am întâlnit o pe domnișoara Dr. Teodora Necula pe online! Atunci ,când eram în căutarea unui medic pentru rezolvarea problemelor de sănătate, cărora nimeni nu le găsea o rezolvare! Datorită faptului că am scăpat de durerile menstruale, ovare polichistice, etc în 2021. Anul acesta am hotărât să merg la cabinet pentru Biorezonanță și pentru alte recomandări să tratez și alte probleme apărute!🙂 O colaborare excelentă! Vă mulțumesc cu recunoștință!🤗
Anemona Bolchi
Anemona Bolchi
15/02/2022
Verificat
Clinica AKT Medical are echipă tânără, înțelegătoare și cooperantă. Recomand cu încredere! Kinetoterapeuta mea, Daniela Radu, cu care lucrez de ceva vreme, m-a ajutat foarte mult pe partea de recuperare medicală. Deși am o scolioză destul de avansata, am reușit să îmi îmbunătățesc postura și să nu am dureri de spate.
Maria Neagu
Maria Neagu
01/02/2022
Verificat
Profesionalism, o echipa tanara, prietenoasa si axata pe rezolvarea problemelor in cel mai bun mod posibil. Rabdarea, profesionalismul, perseverenta si cunostintele sunt lucruri care ma fac sa o recomand pe Daniela cu toată încrederea.
Lorena Naltabar
Lorena Naltabar
31/01/2022
Verificat
Foarte multumita! Daniela este o scumpa si face o treaba foarte buna! Multumesc frumos!

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

4 + 1 =