Talonete ortopedice personalizate

Acasa 9 Talonete ortopedice personalizate

Suntem încântați de noua colaborare cu Ermis Kinetic Solutions, Centrul de Analiză Posturală şi Analiza Mersului. Cu rezultate foarte bune de peste 20 de ani în corectarea mersului copiilor și adulţilor și creșterea performanțelor sportivilor, Ermis Kinetic Solutions vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme la nivelul membrelor inferioare, a șoldurilor, a spatelui, dar și cu probleme de postură. Astfel, AKT Medical Sport devine un colaborator de încredere în promovarea talonetelor ortopedice personalizate, odată cu creșterea interesului pentru creșterea calității vieții a omului de rând, și a interesului creșterii performanțelor sportive a atleților de performanță din diferite ramuri.

Talonete ortopedice personalizate – ce trebuie sa stii

Talonetele (susținători plantari) personalizate sunt talonete individualizate, unicate, create după caracteristicile fiecărei persoane, pentru prevenirea și tratarea problemelor plantare, posturale și ortopedice atât ale copiilor, cât și pe cele ale adulților.
Aceste talonete ortopedice personalizate sunt confecționate dintr-o singură bucată de material de calitate, EVA, ce are capacitate adaptativă în funcţie de patologia întâlnită, asigurând un extra confort, în timp ce tratează şi corectează prin purtare.
Acestea pot fi folosite pentru un confort sporit la nivelul membrelor inferioare și implicit al întregului corp sau pot fi folosite ca parte a unui program complex de recuperare a diferitelor afecțiuni.

Cine poate purta talonete personalizate?

În funcție de vârstă, talonetele personalizate se adresează oricărei persoane, de la copii de 4 ani, până la persoane vârstnice.

O altă categorie careia li se adresează, este categoria sportivilor de performanță.

Un alt criteriu în funcție de care putem stabili cine poate purta talonete personalizate, este scopul purtării lor. Astfel, oricine poate folosi susținătoarele plantare în scop preventiv (pentru a evita cât mai mult apariția durerilor de articulații, a fasciitei plantare, a pintenilor calcaneeni, etc.), în scop terapeutic, sau în scopul creșterii performanței sportive.

Talonete personalizate – Evaluare pacient

Talonetele personalizate sunt create pe baza unei evaluări statice și dinamice complete. Aceasta este făcută de un terapeut instruit în prealabil, pentru strângerea informațiilor necesare corecte. În cadrul procesului, persoana calcă pe o placă de presiune senzorială, menită să înregistreze diferite valori (presiune, suprafaţă, timp de contact, direcţia, unghiurile şi echilibrul corpului), necesare pentru stabilirea caracteristicilor unice ale fiecărei persoane, valori înregistare într-un soft corespunzător.

Ulterior, toate informațiile adunate sunt transmise tehnicienilor specialiști cu o experiență de peste 20 ani în ortotice medicale, cei în măsură să creeze de la 0 dispozitivele medicale.

În ce afecțiuni folosim talonete ortopedice?

Fiind create pentru fiecare în parte, talonetele sunt utilizate în tratarea diverselor afecțiuni, printre care:

Platfus/picior plat: ajută la susținerea corectă a boltei plantare și la poziționarea corespunzătoare a întregului corp, ajutând astfel și la corectarea afecțiunilor posturale

Fasciită plantară: reprezintă o tensionare și o inflamație a țesutului/fasciei, ce se întinde de la călcâi, până la degetele de la picioare;

Gleznă supinată;

Dureri de spate;

Picior scobit: o arcadă foarte înaltă reduce suprafața de sprijin pe talpă, ducând la mușchi tensionați, dureri de genunchi sau fasciită plantară;

Halus-valgus: monturile sunt umflături dureroase care se pot dezvolta la baza degetului mare din cauza distribuirii inegale a greutății corporale pe cele două picioare;

Pinteni calcaneeni;

Suprasolicitări ligamentare;

Diabet: sunt cazuri în care diabetul este urmat și de neuropatie diabetică, corpul având nevoie de o redistribuire a greutății din punctele de presiune ale tălpii, ceea ce reduce supraîncărcarea de la nivelul picioarelor și reduce riscul de ulcerație plantară;

Artrită.

CUM ACȚIONEAZĂ TALONETELE PERSONALIZATE

De-a lungul timpului, omul a avut parte de diferite influențe ce l-au afectat din punct de vedere fiziologic și biomecanic, ajungând să aibă o funcționalitate și o structură, uneori deficitare. Toate acestea ducând la tensiuni la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând ulterior la afecțiuni sau accidentări.

Astfel, talonetele personalizate vin în ajutorul nostru, reușind, de jos în sus, plecând de la tălpi, să realinieze întreaga structură a corpului, reajustându-l din punct de vedere biomecanic. Astfel, ele absorb șocurile, facilitează flexia și extensia corecte ale piciorului, susțin arcada și corectează deformarea piciorului.

Și în cazul sportivilor de performanță, acestea facilitează creșterea performanțelor, prin protecție, prevenție și confort, realinierea întregului corp maximizând capacitățile sportive ale atletului.

Talonete ortopedice personalizate
Talonete plantare personalizate

Deși există numeroase produse pe piață, vă așteptăm la AKT Medical Sport pentru a vorbi cu un terapeut instruit special pentru a vă prezenta argumentele folosirii unor talonete ortopedice personalizate, create de la 0 pentru nevoile și structura dumneavoastră anatomică și pentru a vă putea direcționa în alegerea unor produse de calitate.

Aceste informatii sunt oferite in scop informativ si nu reprezinta sfaturi medicale. Pentru evaluare, consultatie si tratament va rugam sa faceti o programare.

Talonete ortopedice personalizate

Preț evaluare: 180 lei

Talonete: 580 lei

Ce spun pacientii nostri

Sorin Nik
Sorin Nik
04/01/2024
Eu am avut parte de o singura sedinta complexa in zona lombara care m-a pus pe picioare . Felicitari Danielei pt profesionalism si empatie !
Andra Pravai
Andra Pravai
04/01/2024
Great services, professionalism, patience and kindness. Would totally recommend.
Lukas V
Lukas V
03/11/2023
Great place! I had a terrible pain during my summer holiday. I came here, obtained an appointment for the same afternoon and got an excellent treatment. The physio took care of me during more than 1 hour and gave me excellent advice for the rest of my trip. My pain improved after one session. Thank you
Lavinia Car
Lavinia Car
30/05/2023
Recomand cu încredere serviciile kinetoterapeutului Cristian Bruneanu. Șansele de recuperare cu dansul sunt maxime, este implicat și devotat oamenilor 100%. Denota profesionalism. Locația este super
Daniel Ivanica
Daniel Ivanica
29/05/2023
Kinetoterapeut profesionist. M-a ajutat sa mă recuperez rapid după operație de tendon ahilean! Recomand!

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

2 + 8 =