Terapie Manuală

Acasa 9 Recuperare Medicala 9 Terapie Manuală

Ce este terapia manuala?

Terapia manuală își are originile în Orient, China și India antice. Abia după cel de-al doilea război mondial sunt puse bazele unor societăți de terapie manuală și în Europa.

Astăzi, datorită devotamentului și eforturilor depuse de o întreagă pleiadă de specialiști, terapia manuală este predată în numeroase centre universitare și în cadrul cursurilor de perfecționare.

Terapia manuală este o metodă de tratament ce are la bază concepte specifice de biomecanică și neurofiziologie, fiind un domeniu de granită între specialități medicale precum ortopedia, reumatologia și kinetoterapia. Este utilizată cu precadere de kinetoterapeuți și osteopați pentru a trata durerile și limitările de mișcare la nivel musculo-scheletal, dar și pentru a remedia afecțiuni ale sistemului nervos.

În cadrul terapiei manuale se utilizează o multitudine de tehnici împrumutate din mai multe terapii (tehnici miofasciale, trigger point, tehnici hold-relax, stretching, masaj, manipulări vertebrale, tehnici de mobilizare și tracțiune articulară).

Metodele de terapie manuală sunt folosite în mod eficient, nu doar asupra afecțiunilor aparatului locomotor, dar, de asemenea, asupra funcției organelor interne și a sistemelor. Terapeutul poate simți rezistența organismului și poate afla unde sunt blocaje și cum are loc dereglarea funcției viscerelor.

Terapia manuală se recomandă în: redori articulare, discopatii vertebrale, leziuni posttraumatice, contracturi musculare, restabilirea congruenței articulare, blocaje ale sistemului nervos, afecțiuni/blocaje ale organelor interne.

Preț ședință: 200 lei
Abonament 10 ședințe: 1680 lei
(durata unei ședințe: 50 minute)

Ce spun pacientii nostri

Sorin Nik
Sorin Nik
04/01/2024
Eu am avut parte de o singura sedinta complexa in zona lombara care m-a pus pe picioare . Felicitari Danielei pt profesionalism si empatie !
Andra Pravai
Andra Pravai
04/01/2024
Great services, professionalism, patience and kindness. Would totally recommend.
Lukas V
Lukas V
03/11/2023
Great place! I had a terrible pain during my summer holiday. I came here, obtained an appointment for the same afternoon and got an excellent treatment. The physio took care of me during more than 1 hour and gave me excellent advice for the rest of my trip. My pain improved after one session. Thank you
Lavinia Car
Lavinia Car
30/05/2023
Recomand cu încredere serviciile kinetoterapeutului Cristian Bruneanu. Șansele de recuperare cu dansul sunt maxime, este implicat și devotat oamenilor 100%. Denota profesionalism. Locația este super
Daniel Ivanica
Daniel Ivanica
29/05/2023
Kinetoterapeut profesionist. M-a ajutat sa mă recuperez rapid după operație de tendon ahilean! Recomand!

Solicită o programare!

Dorești să te programezi sau ai întrebări despre serviciile oferite de AKT Medical Sport? Completeaza formularul si vei fi contactat/a in cel mai scurt timp posibil.

Daca preferi sa suni,
utilizeaza numarul de mai jos:

6 + 15 =